ZLÍN FILM FESTIVAL láká studenty a mladé lidi atraktivním programem

06.05.2013 09:47

Zlín se do historie zapsal především jako centrum obuvnického průmyslu, dnes se však profiluje jako město studentů – v současné době jich tady studuje přibližně 14 tisíc. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ZLÍN FILM FESTIVAL, jehož letošní 53. ročník se koná od 27. května do 1. června, se tomuto trendu přizpůsobuje a každý rok rozšiřuje a zkvalitňuje nabídku pro tuto cílovou skupinu – a to nejen skladbou festivalových filmů, ale také zaměřením doprovodných akcí.

 

 

Open Air Plac s Lenkou Dusilovou a TATA BOJS

Atraktivní program je připraven na Open Air Placu – travnatém svahu pod Domem umění ve Zlíně (náměstí TGM) – každý den od pondělí 27. 5. do soboty 1. 6. od 16.00 do 02.00 hodin. Nejprve chill-out music, poté graffiti show, ve 20 hodin koncert, od 21.30 projekce filmu a po jejím skončení až do časných ranních hodin DJ. Po setmění se budou promítat filmy Temný rytíř povstal, Skyfall, Okresní přebor, Avengers,  Spring Breakers a Méďa. Žánrově pestrý hudební zážitek nabídne koncert 1. června na náměstí Míru konaný v rámci Dne s Českým rozhlasem. Na pódiu se vystřídají Lenka Dusilová s aktuálním projektem Baromantika, VLADIMIR 518 a živá premiéra alba Idiot, poprvé s novým koncertním programem vystoupí TATA BOJS.

 

Odborně o filmu
Mladým lidem, a samozřejmě nejen jim, je přístupný také speciální odborný Film Industry program ZLÍN FILM FESTIVALU. Řada zajímavých seminářů a workshopů proběhne od pondělí 27. 5. do pátku 31. 5. vždy v 11.00, 15.00 a 17.00 v malém sále Kongresového centra Zlín. Nevšední zážitek slibuje například prezentace nového filmu Pojedeme k moři, který ve Zlíně představí jeho protagonista Jirka Mádl. Užitečné informace nabídne workshop vedený producentem Miloslavem Šmídmajerem zaměřený na product placement ve filmu Čtyřlístek ve službách krále nebo série odborných workshopů České televize věnovaná startu nového dětského kanálu Déčko.

 

Marketing ve filmu
Studenti jsou vítáni také na Duhové kuličce – projektu zaměřeném na filmový marketing (www.duhovakulicka.cz) a na projekcích mezinárodního festivalu studentských filmů Zlínský pes (www.zlinfest.cz). Jeho program bude zveřejněn začátkem května.

 

Oficiální stránky festivalu: www.zlinfest.cz


Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ZLÍN FILM FESTIVAL

je nejstarším festivalem svého druhu na světě,

a přesto stále zůstává mladý, aktuální, moderní

a otevřený všem generacím.

 

Text a foto: www.2media.cz