Wanastovky letí na Wenuši

21.11.2011 11:24

Po avizování nového alba zpěvačky Anny K si vás dovolujeme další zajímavou hudební novinku, která je s Annou K vlastně také tak trochu spjatá. Jedná se o "reinkarnační" rozjezd kultovní kapely Wanastowi Vjecy, které vlil novou krev do žil kromě jiných také Tomáš Vartecký, partner Anny K a frontman Kurtizán z 25. Avenue. Wanastovky ožívají nejen novým složením kapely, ale také - a to hlavně - novou deskou Letíme na Wenuši.

 

A právě k této desce, jejíž slavnostní křest se uskuteční již tento čtvrtek 24. listopadu 2011 v Bontonlandu na Václavském nám. v Praze, se vztahuje následující tisková zpráva, kterou jsme obdrželi od agentury 2media:

 

Nové CD skupiny Wanastowi Vjecy - Letíme na Wenuši

 

Skupina Wanastowi Vjecy vydává nové řadové album, výjimečné tím, že WV poprvé vystupují jako čtyřčlenná kapela, nejde o „studiový“ projekt dvou členů!

Skupinu na podzim loňského roku opustil zakládající člen kapely P.B.CH., který se dle vlastních slov chce soustředit na své projekty a filmovou muziku. Do kapely se vrátily dvě postavy z pro WV asi nejlepšího období, počátku 90. let - Štěpán Smetáček a Radek Havlíček, kteří doplnili členy kapely Roberta Kodyma a Tomáše Varteckého

Nové CD se tvořilo kolektivně od podzimu loňského roku. Kapela strávila září a říjen ve studiu SONO na Nouzově, kde CD nahrála. Spoluproducentem tohoto nosiče je opětovně Pavel Karlík. CD obsahuje deset zbrusu nových skladeb, z nichž jedna je „cover version“ světoznámé punkové pecky Ca plane pour moi, kterou v originále zpíval Plastic Bertrand. Zajímavostí například je, že Ca plane pour moi zůstala ve francouzském originále, jednu ze skladeb (Sběratel polibků) napsal a nazpíval T. Vartecký a na basu si v jedné skladbě zahrál jako „spešl host“ Doug Wimbish z Living Colour. Vokálním partům své hlasivky propůjčily dvě skvělé zpěvačky Anna K a Lenka Dusilová.

Autorem fotografií k CD Letíme na Wenuši je František Ortmann. Obal graficky „vymazlil“ Martin Zhouf.

Kapela v této „staronové“ sestavě chystá k CD na jaro roku 2012 turné. Začít by mělo na Slovensku a plynule pokračovat v České republice. Celkem je v plánu asi 18 koncertů.  O turné se bude produkčně, designem a technicky starat Pink Panther Agency (domácí stáj skupiny Kabát), tak se fanoušci mají opravdu na co těšit!

Nové CD Letíme na Wenuši bude v prodeji na obvyklých místech (Bontonland, Tesco, kamenné obchody s CD, e-shopy...) od 17. listopadu 2011.

Text: Andrea Vašáková/2media
Grafika: 2media