Vánoční marathon v Rokoku a ABC

06.12.2011 13:06

Ač se Vánoce - prapůvodně zamýšlené jako svátky klidu a pohody - postupem času a vývojem marketingových představ prodejců nesmyslných artefaktů přetransformovaly ve stresující období, kterého se mnozí obávají už půl roku dopředu, existuje pro nás konzervativce stále ještě možnost záchrany... Místo toho, abychom opěvovali krásu velkolepých vánočních "santaclausovských" stromů v praskajících nákupních centrech, můžeme se schovat a Vánoce si užít v divadle. Městská divadla pražská (ABC a Rokoko, pozn. red.) totiž letos poprvé připravila VÁNOČNÍ FESTIVAL, jehož prostřednictvím si na prknech, jež znamenají svět, můžeme užít i tématicky laděné vánoční příběhy.

 

 

V pátek a sobotu 9. a 10. prosince 2011 se v divadlech ABC a Rokoko a v nedalekém Divadle Minor můžete podívat na pět krásných vánočních her, které přivezou divadla z Česka i Slovenska.

 

Redakce KrasoVhledu se vypraví do Divadla ABC na sobotní představení České Vánoce. Ty nejsou vánoční hrou v klasickém slova smyslu, ale velmi svéráznou adaptací starého známého příběhu, která je inspirována lidovým barokním divadlem, Ladovskými jesličkami a také dnešní většinově ateistickou společností, která Vánoce již dávno nevnímá jen jako svátky slavící Boží narození.

Recenzi této hry najdete již brzy v sekce The Arte.

 

KrasoVhled dále doporučuje:

Pátek 9. prosince 2011
10h České Vánoce (Divadlo ABC)
16h Slovenský Betlehem (Divadlo ABC)

Sobota 10. prosince 2011
13h Štědrej večer nastal (Divadlo Rokoko)
15h Vánoce, aneb příběh o narození (Divadlo Minor)
17h Vánoční hra (Divadlo Rokoko)
19h České Vánoce (Divadlo ABC)

Více o Vánočním festivalu se dozvíte na oficiálním webu MDP.