V Mamacoffee vystavují anděly

31.03.2013 13:44

Ve fairtrade kavárně Minor Mamacoffee (v budově Minor ve Vodičkově ulici v Praze) je v současné době k vidění andělská výstava. Výstavu dokumentárních fotografií Karla Tůmy s názvem Fascinace anděly si můžete prohlédnout až do 20. dubna 2013.

 

 

Vernisáž výstavy se uskutečnila za účasti fotografa Davida Kumermanna, který se zároveň chopil uvedení události. Série "andělských" fotografií  vznikla v Praze, Amsterodamu, Benátkách a Katowicích. Už podle úvodní fotografie se můžete správně domnívat, že nepůjde o klasické anděly, jak bychom si je mohli představovat. Karel Tůma se v tomto případě zachycování andělské krásy nedržel pomyslných předpisů a nebál se popustit uzdy vlastní fantazii. 

 

Jak na anděly nahlíží tento nadaný fotograf

se přijďte přesvědčit na vlastní oči.

 

 

A třeba u šálku dobré kávy...

... se nechte na chvíli unést do prostoru mezi nebem a zemí...

 

Karel Tůma

Narozen 2. září 1975 v Praze. Vystudoval Obchodní akademii. V letech 1996-1997 pracoval jako jevištní technik v Divadle na Vinohradech. V roce 1998 byl přijat na katedru fotografie FAMU v Praze, absolvoval v roce 2005. V roce 1999 začal spolupracovat v nadací Člověk v tísni. Je zakládajícím členem obrazové agentury CHOICE Images a fotografické skupiny Rovnýma nohama. Od roku 2006 do roku 2009 vedl Tvůrčí seminář fotografie na Fakultě sociálních věd UK - Institut komunikačních studií. Věnuje se dlouhodobým dokumentárním projektům s výrazným sociálním podtextem. 

 

Foto: Karel Tůma
Text: Andrea Vašáková