Tereza z Davle nafotila dámy v Grandhotelu

29.04.2011 09:20

Pražská Leica Gallery hostí již od 7. dubna 2011 fotografku jménem Tereza z Davle a s ní i její unikátní výstavu GRANDHOTEL. Obdivujete-li se stejně jako my (rozumějte redaktoři a tvůrci KrasoVhledu) ženské kráse, pak neváhejte tuto výstavu navštívit!

 

Náhled na jedinečnost žen v podání originální fotografky Terezy z Davle bude vám umožněn do neděle 1. května 2011. Nabízí se vám tedy jedinečná možnost oslavit Svátek práce netradičně - uměním :)

 

Co říká o výstavě GRANDHOTEL její kurátor, Adolf Zika:

"Cyklus fotografií tvořený v hotelu Evropa nemá pevný koncept. Jediné spojení je právě budova na Václavském náměstí, která mne od půlky devadesátých let  fascinovala. Fotografie vznikaly v posledních měsících  výhradně na analog a jsou zvětšovány na barytový papír. Na fotografiích vystupují ženy ve věkovém rozmezí 16 až 50 let, často jsou to mé sousedky které jsem oslovila,  dále pak baletky, herečky, studentky, servírky...Většina z mých modelek (ne-modelek) s pózováním žádnou zkušenost nemá. Každá z těchto žen mě inspirovala jinak. Nesnažila jsem se tudíž  většinu z nich aranžovat do určitého období. Jde o první výstavu tvořenou na objednávku – speciálně pro Leica Gallery Prague."

Rekapitulace:

- výstavu GRANDHOTEL můžete do 1. května 2011 navštívit v Leica Gallery Prague

- více o výstavě, slova samotné její autorky najdete ZDE

- ROZHOVOR Terezy z Davle s Karlem Oujezdským (Čro - Vltava)

 

A závěrem: malá ochutnávka z výstavy GRANDHOTEL

 

 

 Text: Andrea Vašáková, foto: Tereza z Davle, zdroj: Leica Gallery Prague