Světově proslulý interpret Rachmaninova zahraje Pražanům

10.02.2012 16:45

Klavírní virtuóz Alexej Botvinov, jeden z nejlepších pianistů současnosti, v neděli 19. února od 18 hodin zahraje ve Dvořákově sále pražského Rudolfina skladby Johanna Sebastiana Bacha, Frédérica Chopina a Sergeje Rachmaninova.

 

Alexej Botvinov koncertuje v mnoha zemích celého světa a všude jej provázejí pochvalné kritiky a nadšené reakce publika. V recenzích prestižních médií bývá označován za vůbec nejlepšího interpreta Rachmaninova, mistra na vrcholu kariéry, geniálního klavíristu s brilantním interpretačním stylem, který dokáže posluchače hluboce dojmout...

 

Proslulý ukrajinský pianista se narodil v Oděse v muzikantské rodině. Na konzervatoři v Oděse studoval u profesora Kardaschewa, později na moskevské konzervatoři u profesora Gornostayeva. Je vítězem soutěže Allunions-Rachmaninov-Competition v Moskvě, mezinárodní soutěže Bach-Competition v Lipsku a soutěže Clara-Schumann v Dusseldorfu. Ve svém repertoáru má více než 30 klavírních koncertů včetně mimořádně obtížných skladeb, například mistrovský kus – Goldbergovy variace – hrál více než 200krát. Alexej Botvinov vystupoval v Rusku, Německu, Rakousku, Itálii, Švýcarsku, Francii, Španělsku, Anglii, Finsku, Holandsku, Polsku, Japonsku, Kanadě, Jihoafrické republice, Izraeli…. a několikrát také v České republice. Záznam z jeho koncertu v Rudolfinu z roku 1998 vyšel i na CD.

 

VSTUPENKY na koncert Alexeje Botvinova 19. února v pražském Rudolfinu v cenách od 250 do 900 Kč je možné objednat na www.ticketstream.cz nebo www.ticketpro.cz.

 

Text a foto: www.2media.cz