Sobotní večer otevře brány všech pražských muzeí

10.06.2011 11:55

Víkendy všeobecně přejí nočním ptákům, nespavcům a těm, kteří touží tzv. "utrhnout se řetězu". Trhání ze řetězu a bdění však můžete tento víkend pojmout jinak než popíjením předražených drinků na baru... Ze soboty 11.6. na neděli 12.6.2011 se totiž v Praze již poosmé v řadě koná PRAŽSKÁ MUZEJNÍ NOC.

 

Co tento pojem konkrétně znamená? Všechna muzea a galerie v Praze se otevřou po dobu této noci všem příchozím, ať už se jedná o příznivce expozicí či nikoliv. Nabízí se tak jedinečná možnost navštívit tyto pražské skvosty nejen ZDARMA, ale také V NOCI, což mnohým výstavám přidá nejen na kráse!

 

Do projektu je zapojeno rekordních 34 institucí, které ve více než 60ti objektech zpřístupní návštěvníkům své expozice a výstavy. Hlavním partnerem Noci jsou pražské dopravní podniky, tudíž se o DOPRAVU mezi jednotlivými objekty nemusíte strachovat. Je zajištěno 9 autobusových linek, které budou až do ranních hodin rozvážet expo-nadšence od jedné výstavě ke druhé. Podrobný rozpis dopravy najdete ZDE.

 

Kromě již zmíněných doširoka otevřených bran muzeí na účastníky akce čeká také bohatý DOPROVODNÝ PROGRAM, z jehož nabídky si dovolíme vypíchnout Egyptské mumie v noci (výstava mumie za změněného osvětlení), AIR-SPACE-ART (přijďte si vyzkoušet, jaké je to tvořit přímo v expozici Národní galerie, a to na holé bíle zdi a panely), Antropologická rekonstrukce podoby člověka (workshop vymodelování a rekonstrukce podoby člověka dle sádrového odlitku lebky) či Staňte se živým billboardem 19. stolení! (výtvarná dílna pro širokou veřejnost v rajském dvoře kláštera Sv. Jiří). Kompletní doprovodné aktivity najdete ZDE.

 

Moje muzea a Moje noc

Tvůrci webových stránek projektu zpříjemnili jejich návštěvníkům orientaci praktickými pořadači Moje muzea a Moje noc, jejichž prostřednictvím si každý může sestavit individuální program dle svého gusta.

 

Závěrem tedy nezbývá nic jiného než popřát si

! DOBROU muzejní NOC !

 

 

            

 

Text: Andrea Vašáková