Sobotní část festivalu Mezi Ploty neohrozil déšť ani kroupy

29.05.2011 12:02

Jak pesimisitické prognózy tuzemských meteorologů avízovaly počasí tohoto víkendu jako téměř apokalyptické, tak se pořadatelé divadelního a hudebního festivalu MEZI PLOTY měli čeho obávat. Klimatické vlivy se však nakonec naklonily na stranu organizátorů festivalu, kteří si po několikaměsíčních přípravách tuto náklonnost jistě zasloužili více než pár ustrašených babiček, jež by si zas měly celý následující týden o čem povídat.

 

Sobotní část programu festivalu provázelo slunné počasí s příjemnou teplotou kolem 20ti stupňů, v celém areálu bohnické léčebny vládla pohodová nálada, k čemuž přispěly i úctyhodné výkony účinkujících, muzikanty a divadelníky nevyjímaje.

Multižánrová produkce linoucí se ze čtyř hudebních pódií nabízela kromě několika festivalových tahounů řadu příjemných překvapení. Jedním z nich byla pražská SKA formace Prague Conspiracy. Frontmanka kapely (mj. dosti připomínající nezapomenutelnou Skye z trip-hopové formace Morcheeba) předváděla společně se svým mužským hudebním doprovodem skutečně příjemné kousky šířící pohodu a radost nejen ze včerejšího slunečného dne.

Dalším překvapením byli pro redakci KrasoVhledu jazzově ladění sympaťáci z kapely Eggnoise, jejichž pohodově laděná pozitivní energie přecházela směle z pódia přímo do obecenstva.

Již zmíněné tahouny festivalu zastupovali letití pardolové ze Žlutého psa, kapela Clou anebo energická zpěvačka Monkey Business (tentokrát ovšem sólově), Tonya Graves.

 

Ze sobotních Mezi Plotů vám přinášíme pár FOTOMOMENTŮ (více viz FOTOGALERIE) a na další z nich se můžete těšit již zítra!

 

text: Andrea Vašáková

foto: Jitka Havlíková