Psychoterapeutka Pavla Štěpničková vydala šansony o životě

25.01.2012 02:54

Prostřednictvím spolupráce s mediální agenturou 2media se redakci KrasoVhledu podařilo uskutečnit rozhovor s psychoterapeutkou a muzikantkou Pavlou Štěpničkovou! Rozhovor, který se konal předešlého dne, je nyní ve stavu přepisování, proto našim čtenářům prozatím přinášíme článek týkající se nového šansonového alba této výjimečné ženy.

Nové CD šansonů a písní Tak nevím... vydává Pavla Štěpničková, která se při své profesi psychoterapeutky léta věnuje muzikoterapii, voice therapy a zpěvu. Dvanáct písní o tom, jak to v životě chodí, nejen nazpívala, ale je také autorkou hudby. Pozoruhodné texty jsou dílem Luďka Kopala Oscara a Blanky Pejškové.

 

Tak nevím... je druhým albem Pavly Štěpničkové. První, autorské CD Návrat ztracené duše z roku 2006 bylo do značné míry inspirováno terapeutickou praxí Pavly Štěpničkové. „Šlo o relaxační hudbu vhodnou k meditaci, takové pohlazení duše... Nové album je kvalitativně o několik úrovní výše. Hudba je v souladu s krásnými texty, které vyprávějí o životě, o všem co přináší. Ostatně svůj příběh mají nejen písně samotné, ale také nástroje, které jsme při nahrávání hudby použili. Svůj velký comeback například zažil klavír, který dlouhá léta stál zapomenutý v koutě u nás doma. Na výsledku je znát, že CD nahrávali profesionální muzikanti, zvuk, aranže, všechno je opravdu velmi vydařené,“ říká Pavla Štěpničková.

CD šansonů Tak nevím... se nahrávalo od srpna do listopadu 2011 ve studiu Solisko. Na jeho realizaci se podílelo několik vynikajících hudebníků: Pavel Čermák (klavír), Václav Polívka (housle, viola), Miloš Rábl (kontrabas), Helena Marková (saxofon), Míra Turek (bicí), Petr Váňa (kytara) a František Tomášek (akordeon). Mezi tuctem písní je také duet Čekání, který Pavla Štěpničková nazpívala se známým brněnským režisérem, scenáristou a hudebníkem Jiřím Vondrákem.  CD je v prodeji na koncertech Pavly Štěpničkové a na jejím webu www.osobniterapeut.cz.

Ukázku z CD najdete na tomto odkazu.

 

Více o autorce:

Mgr. Pavla Kubášková-Štěpničková

Po studiích Pedagogické fakulty v Ostravě, obor jazyk český, hudební výchova a jazyk německý, se začala intenzivně vzdělávat v oboru psychoterapie. Absolvovala například terapeutický výcvik Poradenství a psychoterapie zaměřená na klienta, základní sebezkušenostní výcvik v dynamické psychoterapii ukončený zkouškou z obecné psychoterapie, cyklus seminářů FFSS EUROPE specializovaný na staré spirituální techniky léčby  a tříletý nástavbový program šamanských technik ve Švýcarsku vedený Sandrou Ingerman. Má dlouholetou zkušenost s vedením relaxačních jazykových kurzů a seminářů zaměřených na osobnostní růst člověka formou aktivního nalézání jeho tvůrčích schopností. Pavla Štěpničková je aktivní hudebnicí, zpívá, skládá hudbu, hraje na klavír a akordeon, koncertuje.  

 

Text: www.2media.cz, KrasoVhled

Foto: www.2media.cz