Oslavte 60. výročí divadel ABC a Rokoko po boku hereckých legend!

05.05.2011 09:41

 

Je to tak, Městská divadla pražská (dále jen MDP), jež zastřešují notoricky známé divadlo ABC a Rokoko, letos slaví již 60. sezonu. Jubileum je to natolik významné, že okázalá oslava je více než na místě! A tak se po boku hereckých legend, které část svého života strávily právě na prknech divadel ABC a Rokoko (jmenujme např. Jiřinu Bohdalovou, Lubomíra Lipského, Alenu Vránovou, Viktora Preise, Václava Postráneckého či Květu Fialovou), bude JIŽ TUTO SOBOTU 7. května 2011 slavit, ohlížet se za bohatou uměleckou a tvůrčí historií a samozřejmě také hrát...

 

Redakce portálu KrasoVhled se toto úterý 3. května vypravila na tiskovou konferenci věnovanou právě oslavám 60. sezony MDP a rovněž historie obou divadel. Dozvěděli jsme se pro vás následující:

Součástí a zároveň vyvrcholením oslav, které začnou již v sobotních dopoledních hodinách, budou hned dvě souběžná slavnostní činoherní představení. Jedním z nich bude Prolomit vlny (převzato od dánského filmového mága a psychického tyrana Larse von Triera) v divadle Rokoko. Na prknech divadla ABC nabídne Oldřich Vízner s celou plejádou dalších neméně kvalitních herců divácky jednu z nejúspěšnějších představení Pan Kaplan má třídu rád. V případě této hry a její sobotní reprízy jde o světovou raritu, neboť průběh hry mohou sledovat nejen diváci usadivší se na placených místech v prostorách divadla ABC. Průběh celého představení se bude totiž ŽIVĚ přenášet do pasáže Lucerna! Jedná se tedy o první živý přenos Pana Kaplana v ČR!

 

Jak jsme již nakousli, výroční oslavy budou probíhat již od sobotních dopoledních hodin, resp. od 10:00, kdy v pasáži U Nováků (Vodičkova ul., Praha 1) proběhne zahájení výstavy Procházka historií - 60 sezon Městkých divadel pražských.

 

Harmonogram PROGRAMU je následující:

 

 

Jde-li o HISTORII MDP, zde je stručný přehled důležitých mezníků:

 

 

Věříme, že se tuto sobotu 7. května z mnohými z vás uvidíme na prknech, jež znamenají svět. A to konkrétně na prknech divadel ABC a Rokoko, která baví národ krásných kulatých ŠEDESÁT let!

 

Text: Andrea Vašáková

Grafika: Městská divadla pražská