Never Sol: melancholický skvost na české hudební scéně

23.09.2013 22:25

Když jsme Vás v létě informovali o koncertě Lenky Dusilové v rámci koncertní série Léto na Jungmaňáku, apelovali jsme rovněž na velice vydařené vystoupení dua Sára a Káča, které Lence předcházelo. To jsme ale ještě netušili, že jedna z dvojice, zpěvačka a klávesistka Sára Vondrášková, stojí za projektem Never Sol. Debutové album Never Sol, které bude tento čtvrtek 26. září 2013 v rámci koncertu pokřtěno v Paláci Akropolis, patří podle mnohých hudebních kritiků k nejočekávanějším nahrávkám roku 2013.

 

Never Sol, Palác Akropolis, 26. září 2013

 

Pestrobarevná melancholie

Hlas, který by se dal připodobnit ke švýcarské Sophie Hunger, navíc doprovázený příjemně melancholickými tóny kláves, patří k těm na které se jen tak nezapomíná. Autorská tvorba projektu Never Sol je velice zajímavou směsicí popu, soulu i elektronické hudby. Svými polohami otevírá různé pohledy a barví náladu několika odstíny. Od již zmíněné příjemné melancholie k lyrice i zádumčivosti.

 

Berná mince v podobě filmové písně

Jako Never Sol na sebe Sára Vondrášková výrazně upozornila  v loňském roce, kdy se v závěrečných titulcích filmu Ve stínu Davida Ondříčka objevila její překrásná balada „Lay Down“. Skvěle přijatá píseň byla také počátkem spolupráce s legendárním producentem Janem P. Muchowem, pod jehož dohledem Never Sol své debutové album natočila. 2. srpna vyšel nový singl „Hands“. Právě na něm lze dobře vysledovat vývoj, kterým písně Never Sol procházejí.

 

Jsou hudební zážitky, na které se nezapomíná.

Never Sol bude bezpochyby jedním z nich...

 

Text: Andrea Vašáková, palacakropolis.cz
Foto: palacakropolis.cz