Mňága a Žďorp servíruje svým fanouškům Dáreček

12.09.2013 23:21

Dáreček Live! Tak se jmenuje zbrusu nové DVD kapely Mňága a Žďorp, které bylo pokřtěno tuto středu u příležitosti koncertu kapely v pražském Lucerna Music Baru. DVD zachycuje vyprodaný koncert s neopakovatelnou atmosférou z pražské Lucerny (21. 11. 2012), který byl uspořádán jako výroční koncert k 25ti letům existence skupiny.

 

 

Na pódiu tohoto legendárního sálu se během koncertu vystřídala řada hostů ze spřátelených kapel, mimo jiné, Kryštof, Tata Bojs, Monkey Business, Sto zvířat, Čechomor, Vypsaná fiXa a také skoro všichni bývalí členové, kteří v kapele hráli. „Kdyby nám v dubnu 1987, kdy jsme Mňágu zakládali, někdo řekl, že se o čtvrt století později sejdeme všichni na pódiu vyprodané pražské Lucerny, asi bychom poněkud zapochybovali o zdravém rozumu nositele tohoto názoru. Pro mě osobně tohle setkání s kamarády po letech bylo stejně skvělé, jako zahrát si a zazpívat si s tak úžasnými a talentovanými hudebníky, jako jsou Richard Krajčo, Franta Černý, Milan Cais, Matěj Ruppert, Kato, Michal Hrůza a další,“ říká frontman kapely Petr Fiala a dodává: „Koncert se mimořádně povedl a všichni jsme si ho užili jako příjemné a radostné setkání. Vždyť Mňága kdysi vznikla z party kámošů na valašskomeziříčském gymplu a vše, co se cestou přihodilo, jsme přijímali jako nečekaný a příjemný Dar užívání si života s Hudbou! Včetně všech těžkostí, průserů, trmácení a omylů, které k tomu všemu samozřejmě patří. Proto jsem rád, že tento průřez a ohlédnutí za historií naší kapely, navíc s pomocí tolika přátel, můžeme nabídnout všem našim fanouškům, kteří to s námi těch 25 let vydrželi a doufáme, že i dále vydrží.“


DVD obsahuje kompletní záznam koncertu, tedy necelou třicítku písní, jak v podání kapely, tak jejich hostů. DVD bylo natočeno na deset kamer a bylo využito 48 hudebních stop. Kromě toho, co se děje během koncertu na pódiu, obsahuje záznam i zajímavé záběry ze zákulisí, které se odehrávají mezi písněmi i během nich. Na pulty prodejen bylo oficiálně vysláno 9. září 2013 na značce Surikata records, v distribuci EMI.

 

Text a foto: PR Lucerna Music Bar