Lenka Dusilová: sólovku zatím nechystám

02.08.2013 10:57

V rámci nového open-air festivalu Léto na Jungmaňáku vystoupila včera v podvečer na pražském Jungmannově náměstí zpěvačka Lenka Dusilová. Koncert, jemuž předcházelo velice zajímavé vystoupení dívčího dua Káča a Sára, se nesl ve znamení dobré nálady, kvalitní hudby a neotřelého vystupování, na což jsme v případě Lenky už zvyklí.

Sólovku zatím nechystám...

Za bohatých ovací publika, čítajícího věrné fanoušky i náhodné kolemjdoucí, zazněly nejen osvědčené kousky ze starších desek, ale take nové, dosud nezveřejněné fragmenty z připravované desky projektu Baromantika. Ta by měla vyjít na jaře příštího roku. V souvislosti s touto informací Lenka prozradila, že sólovou desku zatím nechystá. Pokud se tvorba Lenky Dusilové ponese i do budoucna v duchu již zmiňované Baromantiky nebo spolupráce s Eternal Seekers, mají se její příznivci jistě nač těšit. Dalším zajímavým projektem, na kterém se Lenka hudebně podílí, je představení One Step Before the Fall. To je od prosince 2012 uváděn v Experimentálním prostoru Roxy/NoD. Právě dnes se Lenka Dusilová společně se  skupinou Spitfire Company vydává představit tento hudebně-taneční projekt do skotského Edinburgu na tamější Fringe Festival.

 

Tím pro Lenku Dusilovou ale léto nekončí, naopak. Již nyní se můžete na jejích oficiálních stránkách www.lenkad.com dočíst o veškerých jejích plánovaných vystoupeních. Těšit se můžete jak na sólové koncerty, tak na spolupráci se skupinou Čechomor a již zmiňovanou Baromantikou.

 

Léto na Jungmaňáku až do konce prázdnin

Co se týče festivalu Léto na Jungmaňáku, do konce prázdnin se můžete každý čtvrtek těšit na další koncerty. Organizátoři festivalu, kteří si tímto projektem dali za cíl zkulturnit Jungmannovo náměstí a umožnit Pražanům a návštěvníkům Prahy poslechnout si zajímavá hudební jména, pro vás dále připravili: Poletíme?, HI-FI, The Spankers a Guločar. Nenechte si ovšem ujít ani předkapely! Předskokanky Lenky Dusilové Káča a Sára nás svým vystoupením připomínajícím tvorbu zpěvačky Sophie Hunger přesvědčili o tom, že i v případě neznámých interpretů je nač se těšit! Program začíná od 18:30.

 

Foto: Vratislav Kocourek
Grafika: letonajungmanaku.cz