Laktační psychóza se dočkala vlastního CD!

18.09.2013 00:00

"Laktační psychóza mě zmáhá, musim bejt skvělá máma..." To je fragment refrénu písné Laktační psychóza, kterou jste jistě v loňském roce zaznamenali na kanálu YouTube. Za touto písní o nelehkém údělu žen a dívek na mateřské dovolené stojí pěvecké duo Bára Vaculíková Lenka Jankovská (polovina Yellow Sisters, pozn. red.). Mateřská.com je hudební projekt, který tyto dvě dámy založily na základě vlastních "mateřských" zkušeností. A právě pod "značkou" Mateřská.com vyšlo CD Laktační psychóza, které bude již brzy slavnostně pokřtěno.

 

CD možno zakoupiti ZDE

 

Laktační psychóza na placce

Mateřská.com je hudebním projektem zpěvaček, který shrnuje pocity jeho zakladatelek v roli matek a pomocí kontrastu a nadsázky reaguje na aktuální životní situace. Již zmíněná píseň Laktační psychóza zaznamenala velký ohlas, což byl prvotní impuls k realizaci celého alba. Album vyšlo 1. června 2013 u vydavatelství Brainzone a obsahuje devět autorských písní. Natočeno bylo díky veřejné sbírce podpořené fanoušky a přáteli projektu.

 

Křest s pulsující dělohou na vlnách reggae...

Album bude slavnostně pokřtěno 9. října 2013 v experimentálním prostoru NoD Roxy. Kromě živého koncertu se můžete těšit také na řadu skvělých hostů, mezi nimiž nebude chybět např. Dan Bárta, Petra Černocká či Honza Maxián. Před a po koncertě budou mít návštěvníci jedinečnou možnost uhnízdit se v mobilním prostoru pulsující dělohy... Tento prožitek Vám zprostředkuje Petra Sovová a Hnutí za aktivní mateřství. Zvuky a hudbou dělohu naplňuje Monika Načeva. Afterparty bude v rukách DJ Admirála Kolíbala a ponese se na vlnách reggae.

 

Text: Andrea Vašáková, Materska.com
Grafika: Materska.com