Kafka vrací úder: stotřicátiny slaví s Leopardy v chrámu

04.10.2013 00:05

Leopardi vtrhnou do chrámu a vychlemtají obsah obětních džbánů; neustále se to opakuje; nakonec se to dá předem vypočítat a stává se to součástí obřadu … Čekání s pomalým pohlížením na hodinky je mi skoro stejně příjemné jako ležení na pohovce s nataženýma nohama a s rukama v kapsách kalhot.
Chorob je třeba se zbavovat alespoň krásným způsobem … a další a další…

 


Humorný i vážný tón, dar přesného popisu, pozoruhodné myšlenky a krátké úvahy jsou základem výběru působivých textů z románů, deníků a dopisů Franze Kafky, soustředěných v nové knize Leopardi v chrámu. Nevšední publikaci vydalo Nakladatelství Franze Kafky při příležitosti 130. výročí Kafkova narození v rámci širšího programu oslav, který pro rok 2013 připravila Společnost Franze Kafky.


Kniha Leopardi v chrámu poutavou formou přibližuje Kafkovy myšlenky každému čtenáři – potěší znalce i ty, kteří cestu k jeho tvorbě teprve hledají. Texty vybral a sestavil Josef Čermák, zkušený český kafkolog s mezinárodním renomé. Leopardi v chrámu mezi aktuálními novinkami na knižním trhu vynikají nejen mimořádným obsahem, ale také kvalitou knihařského zpracování. Leopardi v chrámu jsou v prodeji v Nakladatelství Franze Kafky v centru Prahy a prostřednictvím distribuční sítě Kosmas a Euromedia. Cena: 250 Kč, pro členy Společnosti Franze Kafky 175 Kč.

 

Text a grafika: 2media