Jubilant Lubomír Lipský převzal čestné místo ředitele Divadla ABC

22.04.2013 08:53

Pátek 19. dubna 2013 byl velkým dnem nejen pro herce Lubomíra Lipského, který v tento den oslavil významné životní jubileum. Tento den byl velkou událostí také pro Divadlo ABC, na jehož prknech se Lipského narozeniny slavily. Slavilo se samozřejmě stylově, tedy jak jinak než divadlem. Součástí oslav byla série třech benefičních představení úspěšné hry Pan Kaplan má třídu rád

 

 

Lipský čestným ředitelem

Po skončení "Kaplana", v němž Lipský i v den svých 90. narozenin exceloval, bavil diváky zpěvem, tancem a dokonce i skvělou hrou na pozoun, se na jevišti sešel celý ansámbl Městských divadel pražských. Všichni jeho členové, včetně ředitele Ondřeje Zajíce, popřáli panu Lipskému hodně zdraví do dalších let. Společně mu pak zazpívali speciálně upravenou verzi písně Severní vítr, jejíž refrén zněl "Bohumír Lipský dnes slaví, počítej Lásko má s tím, připiju na jeho zdraví, až pak se domů navrátím..." Ředitel Městských divadel pražských, Ondřej Zajíc, pak oslavenci oficiálně předal čestné místo ředitele divadla. Jakby taky ne, vždyť Lubomí Lipský strávil na jeho prknech krásných 63 let!

 

Gratulanti z řad herců i významných politiků

Jeviště Divadla ABC v pátek ale nepatřilo jen hercům. K Lipského gratulantům se připojil také pražský primátor Bohuslav Svoboda, ministryně kultury Alena Hanáková, předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová a další. Oficiální závěrečné gratulantské řeči se ujal dlouholetý herecký kolega pana Lipského, Václav Postránecký. Ten Lipskému děkoval za jeho celoživotní dílo slovy "Naučil jsi miliony lidí věrnosti a lásce ke kumštu". Po sfouknutí svíček na dvou obrovských narozeninových dortech a slavnostním přípitku se k blahopřání připojili i další kolegové "od kumštu", mezi kterými nechyběla např. Jiřina Bohdalová, Simona Stašová, režisér Zdeněk Troška, Sabina Laurinová či Matěj Hádek.

 

Lubomír Lipský byl po celý večer plný elánu, řeči a přání gratulantů přijímal a odrážel briskním vtipem s lišáckým úsměvem. Je to až s podivem, jak vitální je tenhle úžasný herec, který baví český národ více než sedmdesát let..!

 

Za KrasoVhled tedy přejeme panu Lipskému,

ať mu neutuchající elán vydrží

a lišácký úsměv ať dál zdobí jeho tvář! :)

 

Text: Andrea Vašáková
Foto: MDP