Jana Lota chystá novou desku. AudioVizuálně lze ochutnat již podruhé!

20.10.2011 14:44

Jak jsme na našem portálu avizovali již v létě, zpěvačka Jana Lota chystá novou desku. Přestože se termín vydání přesunul z původně plánovaného září 2011 na leden 2012, stále je se čím přiživovat pochopitelná očekávání.

 

K plánované desce Jany Loty byl natočen již druhý videoklip! Tentokrát se jedná o píseň „Bosá“. Tak jako v případě prvního klipu (k písni Tomorrow, pozn. red.) se režie ujal ostřílený tým v čele s kameramanem Zdeňkem Sopůškem. „Tentokrát jsme točili obě víkendové noci a na to, jak nám ze soboty na neděli nepřálo počasí, všichni své role zvládli na výbornou. Jsem z výsledné práce nadšená! Další zážitky a zažité pocity v obraze,“ dodává Jana Lota k průběhu natáčení.

 

Základním motivem videoklipu je trojice dívek užívajících si setkání s neznámým mužem v jejich fantazijním světě. Videoklip může chvílemi připomínat takovou miniaturnější zahradu rajských potěšení, myšleno však v té nejčistší a daleko uhlazenější formě. Tři víly ozdobené vzájemnou náklonností a svým šatem připomínající čerstvé nevěsty, vnáší do videa očekávanou lehkost, něžnost a přirozeně i se svatebním křepčením spojené oslavování. Muž jakoby náhodou objevivší se uprostřed té něžné vřavy, stává se okamžitě její součástí a jakákoliv mužská přímočarost, jež by mohla tuto něžnou harmonii narušit, je tatam. Oceňujeme také kameramanův smysl pro detail, který podtrhují např. náhodné záběry na pobíhající bílé myši, anebo bublifukové bubliny stoupající vzduchem přímo k objektivu.

Sama Jana Lota ke kompozici videoklipu dodává: "Píseň Bosá má dvě části, při čemž v druhé polovině dochází k vyvrcholení a rozhřešení. Ještě než vůbec nápad na video vznikl, producent Míra Chyška, se kterým celou desku dělám, předvídavě druhou polovinu zaranžoval až filmově. Vše do sebe zapadá.“

 

Na další, v pořadí tedy již třetí videoklip, se můžeme těšit již v listopadu 2011. Jana Lota nám prozradila, že scénář k němu má již rozkreslený a pro pány to bude prý ještě o něco zajímavější podívaná.

Co dodat závěrem… Bude-li očekávané album Jany Loty propracované tak jako dosud natočené videoklipy, máme se tedy skutečně nač těšit!

 

Oba zmíněné videoklipy (Tomorrow a Bosá) lze zhlédnout na oficiálním webu Jany Loty.

 

 

 

Text: Andrea Vašáková

Foto: musicserver.cz