Divá báze: nový divadelní portál

26.10.2011 16:41

Paleta současného kulturního dění je nepřeberná. Pro mnohé z nás je nabídka tak pestrá, že nevíme, po čem dříve skočit, kterou premiéru a kde stihnout, jaký koncert si nenechat ujít, kterou knihu nezapomenout přečíst, jakou desku si poslechnout, na jaký festival si včas rezervovat vstupenky...

Vězte, že alespoň co se týče dění na prknech, která znamenají svět, můžeme být klidní - nový divadelní portál DIVÁ BÁZE Vám totiž veškeré dění z celé České republiky naservíruje přímo pod nos (možná i na stříbrném podnose...).

 

Redakce portálu Divá báze, pod vedením šéfredaktora Martina Zavadila, představuje své záměry následovně:

  • Rozhodli jsme se založit server, který má postihnout a mapovat současné divadelní dění v Česku. Naším cílem je nejen reflektovat dění v divadlech pomocí kritické činnosti, ale zároveň přinášet denní zpravodajství, rozhovory, komentáře, informace o divadelních festivalech.…
  • Současná podoba našeho serveru není konečná. Naopak, chceme se neustále rozvíjet a postupně dostát podtitulu „...Divadelní databáze“.
  • Máme ambici provokovat rozhovory o současném českém divadle, jeho tendencích a snad také pomoci zlepšit postavení divadelní kritiky.
  • Dále plánujeme podnítit snahu o zpracování přehlížených témat divadelní minulosti, a vytvořit také větší povědomí o historii mimopražských scén.
  • Chceme zapojit studenty divadelních věd a rozdmýchat větší zájem o divadelní kulturu.
  • V budoucnu se nám snad podaří vytvořit s dalšími weby fungující a spolupracující síť portálů o českém divadle.

Podaří-li se tvůrcům dosud jediného divadelního portálu dostát svým záměrům, to se dozvíme postupem času.

Každopádně již dopředu oceňujeme vervu, se kterou se pustili do práce. 

Do budoucna držíme palce a přejeme mnoho spokojených čtenářů!

 

Podpořte tedy další kulturo-theatro-fily v jejich činnosti.

Stačí kliknout na www.DIVABAZE.cz