Boudicca aneb šanson v etno kabátě

08.05.2013 13:01

Máte-li rádi šanson, máme pro vás dobré zprávy. Máte-li k tomu rádi také ethno rytmy, máme pro zajímavý kulturní tip. Tento pátek 10. května 2013 se totiž v sále KC Kaštan odehraje koncert uměleckého dua BOUDICCA, které se prostřednictvím své tvorby snaží mimo jiné také o spojení etno hudby se šansonem.

 

 

Za uskupením Boudicca stojí charismatická zpěvačka Nora Harazimová a skvělý kytarista Petr Urbánek. Zpěv s kytarou je už generacemi osvědčený hudební prvek. Šanson v etno kabátě ale nikoli. Nabízí se vám tedy jedinečná možnost ochutnat spojení zdánlivě nespojitelného.

 

Spojení etnických rytmů

spjatých s hlubokými kořeny přírodních kultur

a vášnivý šanson plný barvitých představ o lásce

a všem, co k ní neodmyslitelně patří.

 

Boudicca slovy Nory Harazimové

Boudicca (čti boudyka) "ta která vítězí", skutečná postava. Keltská královna, která vládla kmeni Icenů v 1.století našeho letopočtu v oblasti Norfolku ve Velké Británií. Postavila se svým lidem nadvládě Římanů, jejím povstalcům se podařilo vyhrát v několika bitvách. Povstání bylo později samozřejmě krvavě potlačeno. Tělo ano hrob královny Boudiccy nebyly nikdy nalezeny. Její socha i s jejími dětmi-triga se nachází v Londýně. Boudicca - symbol odvahy a svobodomyslnosti. Více zde: https://www.norahaza.cz/o-nas/

 

Kdo poslouchá Boudiccu?

Posluchači uskupení Boudicca jsou - rovněž dle jeho zakladatelů - především lidé, kteří jsou kreativní a přemýšliví a netouží po komerci. Přinášíme jim zvukové obrazy plné života, souznění s vesmírem, frekvence lásky.

 

Text: Andrea Vašáková, Nora Harazimová
Foto: Boudicca