Bára Zmeková: Ještě kousek blíž ke splněným snům

01.10.2013 23:50

 

Česká hudební alternativní scéna se díky Báře Zmekové a jejímu novému albu posune "Ještě kousek" za hranice svých možností a svou pestrou paletu rozšíří o další odstín. Mladá talentovaná zpěvačka, skladatelka, textařka a klavíristka pokřtí své první album tuto sobotu 5. října 2013 v pražské Malostranské besedě. Album nazvané "Ještě kousek" nepatří k progresivním alternativním projektům udávajícím nový směr. Jedná se naopak o velice příjemný melodický počin pohupující se na vlnách poezie, jazzu a klasické hudby.

 

 

Báru Zmekovou jsme za KrasoVhled poprvé zaznamenali v pražské Salmovské literární kavárně jako hosta jednoho z tamějších hudebních večerů na sklonku loňského roku. Již tenkrát jsme byli velice příjemně překvapeni velice osobitým projevem mladé klavíristky, jejíž vyzrálé texty doprovázené swing-jazzovými tóny nás přesvědčily o velkém talentu. Toho jsme si naštěstí nevšimli pouze my, ale také osoby povolanější, díky kterým se Báře naskytla jedinečná příležitost přiblížit se ještě kousek blíž ke splnění snů...

 

Sny se plní na Colours...

Těmito povolanými osobami byli zástupci odborné poroty nové soutěže 1MAN2PLAY, kterou vyhlásil festival Colours of Ostrava, radio StreetCulture, časopis Full Moon a portál Full Moon Zine. Cílem této soutěže bylo najít nové písničkáře se silným názorem a zdravým sebevědomím. Odměnou pro tento druh neotřelých umělců pak byla nejen možnost zahrát si na Colours of Ostrava 2013, ale také vydat vlastní album! No a když jsme už tuto soutěž ve spojistosti s talentem Báry Zmekové zmínili, každý z vás už se dovtípí, že to byla právě ona, která porotu nejvíce okouzlila a z soutěž vyhrála! Rok 2013 se tak pro Báru rázem stal rokem splněných snů.

 

Křest alba "Ještě kousek"

Malostranská beseda, sobota 5. října 2013, 20:00

VSTUPENKY ZDE.

Ukázka a možnost zakoupení alba ZDE.

 

Album autorských písní vznikalo od letošního ledna za podpory nahrávacího studia Jámor v čele s Ondřejem Ježkem, který Báru díky svému citu pro nové a talentované interprety objevil ještě dříve, než se ona sama stihla do soutěže přihlásit. Bára jej natočila se svou doprovodnou kapelou, kterou tvoří kontrabasista Christoph Shoenbeck, bubeník Jakub X. Baro a doprovodná zpěvačka Kristina Lišková, a přidala graficky pozoruhodný přebal s ilustracemi Prokopa Wilhelma. Na albu se objeví mimo jiné také Lenka Dusilová (v roli vřesu ve stejnojmenné písni).

 

Křest alba se uskuteční již tuto sobotu 5. října v Malostranské besedě za účasti skvělých hostů, mezi nimiž nebude chybět např. Anna Polívková či gypsy jazzová kapela Futur Swing.

 

Za KrasoVhled děkujeme za další odstín alternativy
a albu přejeme hodně štěstí!

 

Text: Andrea Vašáková
Grafika a foto: Bára Zmeková