Vánoční Bazar v Mokré čtvrti s Táňou a Aňou letos již podeváté

04.12.2012 00:08

Ve spolupráci s mediální agenturou 2media.cz se redakce KrasoVhledu zúčastnila tiskové konference věnované již 9. ročníku tradiční charitativní akci Vánoční Bazar v Mokré čtvrti, jejímiž hlavními tvářemi jsou herečky Aňa Geislerová a Táňa Vilhelmová režisér Peter Serge Butko.

 

 

Letošní Vánoční Bazar v Mokré čtvrti můžete podpořit i na dálku

 

V rámci již zmíněné tiskové konference představili všichni 3 protagonisté nové projekty související s Bazarem, kterými letos jsou mimo jiné také takové vychytávky jako např. platební terminály či oblíbené DMSky.

 

Nejjednodušší možností je zaslat jakoukoliv částku na transparentní, otevřený účet, kde si každý dárce může ověřit, zda jeho peníze v pořádku dorazily. Číslo účtu: 5835748028/5500. Oblíbenou variantou pomoci jsou dárcovské sms zprávy, ve formátu DMS BAZAREK na číslo 87777. Cena DMS je 30 Kč, Vánoční Bazar získá 27 Kč. Prostředky z DMS budou rozděleny v uzavřeném grantovém řízení, v rámci třech pilířů činnosti Nadace Terezy Maxové dětem a projektů Fóra Dárců ČR.

Nejatraktivnější formou příspěvku na dálku je přímá podpora reálného projektu konkrétní částkou, pomocí platformy Darujsprávně.cz (www.darujspravne.cz). Donátoři tak přesně vědí, kam jejich prostředky jdou. Projekty jsou vybírány tak, aby akcentovaly zážitky a reálné příběhy, přesně v souladu s hlavní myšlenkou Bazaru, a postupně zveřejňovány na adrese: www.darujspravne.cz/bazarek a také na stránkách Bazaru www.vanocnibazar.com/prispej.

 

Důležité termíny spojené s Bazarem:

  • 14. - 16. 12. 2012: Vánoční Bazar v Mokré čtvrti v Divadle DISK DAMU v Karlově ulici v Praze
  • 17. 12. 2012: SNESITELNÁ LEHKOST PITÍ aneb zakončení akce tradičním večírkem v pražském Lucerna Music Bar              

 

  Co říkají o projektu jeho zakladatelé:

Vánoční Bazar v Mokré čtvrti vznikl spontánně na základě kavárenské dohody třech kamarádů jimiž jsou:

Táňa VILHELMOVÁ, Aňa GEISLEROVÁ a Peter Serge BUTKO.

Pointou a krédem Bazaru je způsob kterým probíhá. Kdy tím, že se člověk baví, zároveň nezištně pomáhá. Lidé sami nosí obyčejné věci, i ty, které mají nějakou osobní hodnotu a následně je Aňa s Ťáňou a Peterem osobně prodávají. Díky tomu si s nimi každý může popovídat, vyfotit se, vypít panáčka… prostě se potkat.

Lidé se přijdou podívat co je u nás k mání a nakoupí u nás vánoční dárky pro kamarády a své blízké. Přispějete-li nám nějakou darovanou věcí do bazaru, nebo zakoupením nějaké věci z bazaru, dáváte naši práci konkrétní smysl. Atmosféra je právě to, co nás na Bazaru baví a snažíme se to spojit s dobrou věcí.

Bazar vznikl v roce 2002 díky touze zmíněných tří lidí pomoci dětem, které neměly tolik štěstí, aby měly natolik šťastný život, jako většina nás ostatních. Za dobu trvání Bazaru se nám podařilo zprostředkovat zážitky, které by za normálních okolností obdarovaní nikdy nemohli zažít. Díky našim darům jsme pomohli celé řadě dobročinných organizací, které mohly pomáhat na místech, kde zklamává stát, nebo kde by jeho pomoc byla na místě a není.

Více informací najdete na oficiálním webu projektu.

 

Text: KrasoVhled, www.2media.cz

Foto: Andrea Vašáková, KrasoVhled