The Cinematic Orchestra po pěti letech rozpumpují krev v žilách českých fanoušků!

16.01.2012 15:49

Jeden z nejzářivějších hudebních klenotů Velké Británie, elektronický projekt The Cinematic Orchestra zahraje po více než pěti letech znovu v Praze. Osobitá kapela pohybující se na pomezí jazzu, soulu, funky, chilloutu, hiphopu a blues vystoupí již tuto středu 18. ledna 2012 v pražském Lucerna Music Baru. Českým fanouškům zahraje největší hity a zároveň zahraje několik nových skladeb. Dlouho očekávaná nová deska The Cinematic Orchestra má podle zpráv vydavatelství Ninja Tune vyjít během roku 2012.

 

Ojedinělý hudební zážitek, jakého se vám mohlo dostat např. při sledování dokumentárního filmu The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos (2008), ke kterému nahráli právě "Cinematici" úžasný soundtrack, je už tak blízko...

 

JE JEŠTĚ ŠANCE ZÍSKAT VSTUPENKY..?

Ačkoli se po vstupenkách (nabízených na portálech TicketPro a ticket-portal, pozn. red.) jen zaprášilo, stále tu ještě je šance, jak se k nim dostat:

  • několik desítek lístků bude k dostání v den koncertu na pokladně Lucerna Music Baru
  • sledujte předprodeje Ticketpro a Tickeportal, respektive stav rezervovaných vstupenek. Stává se, že si je zájemci nevyzvednou a předprodejci pak lístky dají do prodeje

Dveře Lucerna Music Baru otevřeme kolem 19:30, DJ 2K roztočí první desku úderem 20. hodiny. Před 21. hodinou začne koncert předskokana Grey Reverenda, The Cinematic Orchestra nastoupí na póidum po 21:30. Závěr večera bude opět patřit 2K.

 

 

Poslední regulérní album zatím vydali v roce 2007. Přestože deska Ma Fleur patří k tomu nejlepšímu, co parta kolem Jasona Swinscoe vydala, lační hudební fanoušci si žádají nový materiál. Skvělý živák Live at the Royal Albert Hall nebo DJ Mix Late Night Tales je sice potěšili, ale neuspokojili naplno. Ostatně materiál z Ma Fleur a předchozích Motion (1999) a Every Day (2002) bylo poslední, co čeští příznivci uhrančivé ostrovní kapely slyšeli na vlastní oči ve vyprodané Roxy.

 

Foto: Ninja Tune