PROFIL MĚSÍCE NA LEDEN A ÚNOR 2012: Deši a Lanugo

19.01.2012 14:09

Jak jsme uvedli v novoročně-bilančním článku (uveřejněném 2. ledna 2012, pozn. red.), v letošním roce se chceme jakožto alternativně-kulturní portál zaměřit primárně na nezavedené umělce, které jsme vám dosud představovali mj. také prostřednictvím rubriky PROFIL MĚSÍCE.

Leden 2012: Deši

Již dnes pro vás budeme natáčet lednový profil, pro který se nám podařilo ulovit netradiční hudební dechové duo Deši. Rozhovor s Lukášem Pilnajem (didgeridoo) a Evou Žižkovskou (baryton saxofon, klarinet), kteří jsou jádrem této velice originální formace, bude natáčen v prostorách klubu Rybanaruby v Praze. Na hotový videorozhovor, jehož tématem bude mj. také v loni vydané debutové album, se můžete těšit už v příštím týdnu.

Než bude rozhovor zveřejněn, malou ukázku toho, jak vydařeně lze sjednotit zdánlivě nesjednotitelné etnické didgeridoo s jazzovým saxofonem najdete ZDE.

 

 

Únor 2011: Lanugo

Pro únorový profil měsíce jsme si pro vás připravili skutečnou lahůdku! Kapela Lanugo (o níž jsme měli točit reportáž již v prosinci 2011, ale z důvodu nemoci bylo natáčení zrušeno), která v nekomerčních českých rozhlasových stanicích momentálně boduje se singlem "X označuje místo", totiž přislíbila účast ve zbrusu novém projektu klubu Roxy nazvaném DEPARTURE. Stěžejní myšlenkou projektu je představit veřejnosti mladé a talentované kapely či jiné umělce, jež vyberou známí muzikanti a další osobnosti českého showbusinessu. Prvním z těch, kdo si "vybírá" je zpěvák Dan Bárta & ILLUSTRATOSPHERE. Redakce KrasoVhledu dostala jedinečnou příležitost natočit záběry z tohoto ojedinělého koncertu, který se koná již příští středu 18. ledna 2012 v pražském klubu Roxy. Video z koncertu doplněné o rozhovor se členy kapely Lanugo zveřejníme začátkem února jakožto únorový PROFIL MĚSÍCE.