LISTOPAD 2011: Divadelní soubor Post Scriptum

10.11.2011 16:49

Redakce portálu KrasoVhled se oklepala z technických problémů, které ji přes léto brzdily v činnosti, a přináší svým čtenářům další díl "seriálu" PROFIL MĚSÍCE. Hlavním záměrem této rubriky je představit širší veřejnosti dosud nezavedené umělce, jejichž dílo stojí za povšimnutí. Nejedná se však pouze o začínající tvořivce, kteří jsou teprve "na startu" své kariéry.

 

Divadelní soubor Post Scriptum je toho zářným příkladem. Parta přátel, kolegů a dávných kamarádů, kteří hrají divadlo už přes 30 let - to přece stojí za povšimnutí! V případě profesionálních scén je takto dlouhá doba fungování naprosto běžná (vzpomeňmě např. loňské oslavy 60. výročí Městských divadel pražských - Rokoko a ABC). Zde je ovšem nutno dodat, že profesionální scény jsou podporovány jednak věrnými abonenty, slavnými hereckými osobnostmi a v neposlední řadě také finančními dotacemi z různých zdrojů. Ani jeden z vyjmenovaných faktorů však v případě amatérského divadla není zcela běžnou praxí. O to signifikantnější je zde zápal pro věc, který divadlu Post Scriptum určitě nechybí!

 

O tom jsme se mohli přesvědčit na premiéře zbrusu nové hry "Kavárna U Anděla", která se konala 1. listopadu 2011 v pražském divadle Gong. U příležitosti této premiéry jsme vyzpovídali Otu Kovaříka, režiséra a zakladatele divadla.

 

VIDEOROZHOVOR najdete také na YouTube.

 

Redaktorka: Andrea Vašáková
Kamera: Jana Sailerová