ČERVEN 2011: Mirka Křivánková, fotografka

06.06.2011 21:38

Poté, co jsme ve Fotogalerii uveřejnili snímky naší fotografky Jitky Havlíkové, oslovila nás právě Mirka Křivánková. Informovala nás o blogu na podporu fotografů, jehož je ona sama zakladatelkou. Než jsme si plácli, domluvili jsme se s Mirkou na tom, že představíme její činnost a dílo v naší nové rubrice PROFIL MĚSÍCE.

 

Kdo tedy je Mirka Křivánková?  

  • FOTOGRAFKA
    Mirka se věnuje focení nejen uměleckému, ale také jako fotoreportérka. Spolupracuje s CNN iReport a Los Angeles Times. Její fotky jsou rovněž zveřejněny na webu Tasya van Ree, všestranně zaměřené umělkyně z Los Angeles. Její fotografie (pořízené buď mobilem nebo klasickým fotoaparátem) zachycují okamžiky všedního života lidí, ale také krajiny, kde žije. Dokladem toho je např. fotovideo TAJEMSTVÍ VODY, které hudbou doprovodil známý skladatel Varhan Orchestrovič Bauer.

     
  • PODPŮRKYNĚ FOTOGRAFŮ A DALŠÍCH UMĚLCŮ
    Založila blog na podporu fotografování a dalšího umění, jehož prostřednictvím prezentuje tvorbu nejen svých přátel. Na tomto BLOGU najdete např. Lenku Dusilovou, Tasyi van Ree, Vladivojnu La Chia, Natálii Kocábovou, Olgu Lounovou, Varhana O. Bauera a mnohé další. Blog samozřejmě není určen pouze známým tvářím. Podobně jako my se snažíme touto rubrikou pomoci neznámým umělcům prezentovat své dílo, tak na svém blogu činí také Mirka Křivánková. Blog je tedy určen všem, kteří maj skrze své umění co říci světu. Mirka na svém blogu sama uvádí: "Všichni zde mohou publikovat svoji tvorbu.Není důležité, jakou řečí mluvíte, ale důležité je, že nás všechny spojuje láska k focení a umění."

Tolik tedy k představení Mirky Křivánkové, fotografky a podpůrkyně umění.

 

Mirku můžete navštívit na:

 

 

 

Závěrem malá ochutnávka z díla zachyceného okem Mirky Křivánkové: