Lenka Dusilová zazpívala na podporu osob po poranění mozku

24.03.2011 07:26

Stalo se tak právě včera, ve středu 23. března, kdy v pražském Divadle Archa proběhl Benefiční koncert na podporu osob po poranění mozku. Této jedinečné příležitosti, jak dobrou muzikou podpořit dobrou věc se nechopil nikdo jiný než hudebně již velice vyzrálá Lenka Dusilová společně s jedinečným uskupením Eternal Seekers.

Dusilová se svými hudebními doprovůdcemi tak podpořila občanské sdružení CEREBRUM – Sdružení osob po poranění mozku a jejich rodin. Nutno podotknout, že je radost vidět kvalitní muziku v podání ještě kvalitnějších hudebníků a navíc být součástí podpory takto více než potřebného projektu!

 

Samotnému koncertu, který začal něco po půl deváté večerní, předcházel rozhovor s ředitelkou sdružení CEREBRUM, Mgr. Kateřinou Janečkovou, která se publiku prostřednictvím rozhovoru s moderátorem (neotřelý režisér, dramatik a herec Jiří Havelka) svěřila s vlastní mozkovou příhodou, která ji potkala na sklonku loňského roku… 

Nejzasvěceněji o celé problematice mozkových příhod však mluvil další host přizvaný na pódium, plk. prof. MUDr. Vladimír Benešov, CSc., přednosta neurologické kliniky 1. LF UK a Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, předseda České neurologické společnosti, který převzal nad benefičním koncertem převzal záštitu.

 Ten se také stal kmotrem oficiální upoutávky sdružení CEREBRUM, která stručně, avšak velice výstižně a do jisté míry i vtipně (v případě tak závažných zdravotních problémů je mi proti srsti „vtipkovat“…), popisuje závažnost mozkových příhod. Tato upoutávka bude již za několik dní volně ke stažení na oficiálním webu sdružení CEREBRUM.

 

... poté se již začalo hrát…

 

Přesto, že jsme pro vás pořidíli i všeříkající videozáznam, necháme vás ještě chvíli „na trní“ a prozatím prozradíme atmosféru včerejšího večera pouze prostřednictvím fotografií... * * *

 

Foto: Andrea Vašáková