Kniha jako zbraň proti podzimním depresím

24.10.2011 20:46

Dnešní den byl ještě jedním z těch posledních záchvěvů baboletního příjemného podzimu, kdy se ještě můžeme nechat hýčkat slunečními - leč již značně oslabenými - paprsky. Zanedlouho nám tento přepych skončí a budeme se muset choulit do zimníků nejen v chladných ránech. Ze stromů opadá poslední zbarvené listí, zetlí v chladnoucí zemi a Země - tedy alespoň ta naše evropská část - se zahalí do podzimně-zimní pochmurné nálady.

 

Je možné, že v případě některých z nás může tato nemilá skutečnost působit i na naši psychiku. Podzim - zima - nadcházející humbuk kolem Vánoc (kdysi považovaných za svátky pohody a klidu): to vše může v mnohých z nás vyvolat úzkost, nedejbože stavy depresivní...

 

Je více způsobů, jak se těmto stavům bránit. Vzhledem k tomu, že v naší čecháčkovské zemi ještě není společensky únosné veřejně mluvit o návštěvách psychiatra, nabízíme vám (prozatím..:) mírnější řešení:

KNIHA JAKO ZBRAŇ PROTI DEPRESÍM

 

  • Pokud jste lehčí případ, úzkosti na Vás přijdou jen zřídka a spíše se Vám zdá, že Vás okolní vlivy a nepříjemné události dějící se kolem vyčerpávají a občas díky nim pochybujete o smyslu života, užívejte, prosím, lék č. 1:

Život! - Zvolte si vlastní cestu

Autorku asi netřeba představovat. Louise L. Hay, autorka "bible" Miluj svůj život je světově známou propagátorkou tzv. samoléčení. Takže spíše pár slov ke knize samotné: Právě tato kniha dokáže konečně pohnout s vaším životem! Světoznámá autorka vám pomůže odhalit zdroje tlaků a okolností, které ovlivňují vaši životní cestu, a nasměrovat je tak, abyste dosáhli uspokojení ve všech oblastech života - partnerských vztazích, práci, zdraví či duchovnosti. Rovněž vysvětluje zákonitosti stárnutí a smrti. Díky této knize už si nemusíte dělat starosti s překážkami či strachem, který vám leží ve vaší cestě. Vždyť máte k dispozici svůj vlastní, úžasný, neopakovatelný a jedinečný život.

  • Pokud jste na tom o něco hůře, cítíte se daleko sklíčeněji a poučky o tom, jak vést "lepší" život Vám akorát zkazí již tak dost pochroumanou náladu, sáhněte po 2. rozšířeném vydání publikace:

Jak zvládat depresi, jejímž autorem je psycholog a spisovatel Prof. PhDr. Jaro Křivohlavý, CSc. Cílem publikace je dát lidem postiženým depresí a lidem okolo nich nejzákladnější informace o tom, co deprese je, co by se při ní dělat nemělo a naopak, co se dělat může a má, aby se duševní stav upravil.Text je doplněn mimo jiné i návody "jak zdravě žít" tak, abychom se do deprese nedostali. Připojeny jsou i ilustrativní příklady z praxe.

 

  • Pokud ani toto nepomůže, doporučujeme vykašlat se na jakékoliv společensky neúnosné konvence a vyhledat nejbližší psychiatrickou pomoc! Lépe pozdě nežli později...

 

 

Příjemný přechod z podzimu do zimy

 

přeje KrasoVhled

 

Text: Andrea Vašáková

Foto: naturalremedyfordepression.org