Jana Lota folkově

18.04.2012 16:30

Od vydání nového alba Jany Loty, jedné z nejnadějnějších současných českých zpěvaček, uplynul již měsíc (datum vydání alba Děvčátko: 17.3.2012, pozn. red.). Jana Lota se proto i nadále snaží propagovat svou tvorbu. Již zítra, tj. ve čtvrtek 19. dubna 2012, můžete být svědky dalšího jejího vystoupení. Zítra totiž Jana Lota vystoupí v pražském klubu Lucky Lucky. Přestože nepůjde o klasický koncert, jistě bude nač se těšit.

 

 

Jana totiž v Lucky Lucky vystoupí v rámci Večera Jiného Folku. Jak by se mnozí z vás mohli mylně domnívat, skutečně nepůjde o country večírek ve flanelových košilích a kovbojských kloboucích :)

 

Tak neváhejte a přijďte se podívat,

jak si Jana Lota poradí s folkem.

 

Dále vystoupí: Homolka Tobolka, The Libido

 

Více o Večeru Jiného Folku:

Možná si říkáte, kdo jsme, o co nám jde a co vlastně chceme sdělit. Odpověď je jednoduchá, když se řekne folk, spousta lidí si představí akorát bandu trempů u táboráku nebo předrevoluční protestsongy. Jenže folk a písničkařina jsou žánry barevné, voňavé, svěží, inteligentní a rozdílné tak, jako se od sebe liší každý písničkář. Naším cílem je skrze nejen naší tvorbu, ale i pořádané koncerty dokázat, že i v našich končinách není folk zakonzervovaný do své klasické polohy, ale naopak, že má mnoho podob a najde si jistě jiné posluchače než příznivce Porty. Že reflektuje moderní směry a žánry a že se dá zpívat i o jiných věcech než o teskně hučící Niagáře. Možná se smějete, říkáte si, co je to zase za kotlíkaře? Ale možná právě vy budete příjemně překvapení šťavnatým a moderním zvukem i atmosférou, kterými bývají Večery jiného folku protknuté. A kdyby se vám přece jen nechtělo, máte na našich stránkách alespoň k dispozici archiv všech interpretů, kteří kdy v našem pořadu vystoupili a kteří bezpochyby více či méně tvoří páteř současné indie folkové scény. Více ZDE.

 

Text: krasoVhled, www.vecerjinehofolku.cz

Foto: Martin Pelikán