Festival Queer kultury už se blíží!

21.03.2011 15:01

 

Druhý ročník festivalu ženské Queer kultury bude v termínu 9. - 10. dubna 2011. Můžete těšit např. na Ester Kočičkovou, česko-slovensko-brazilskou formaci Red Velvet anebo Moniku Načevu. Kromě těchto zvučných jmen se v rámci queer festivalování budou konat také zajímavé PŘEDNÁŠKY, WORKSHOPY anebo VERNISÁŽE.

Kulturní akce jsou připraveny na první den festivalu, tj. na sobotu 9. dubna. Na neděli pak organizátorky festivalu připravily pro návštěvnice piknik na Kampě s uvolněným názvem Pofestivalové poflakování se.

 

Festival Jiný Pohled - Queer Eye se zaměřuje na alternativní hudbu, performanci, vizualitu a fotografii, mapující českou společnost a kulturu z "jiného, queer, pohledu". A protože to je pohled čtyř žen-organizátorek, tak je to pohled ženský, lesbický, feministický.

 

Festival Jiný pohled - prostor, kde se můžete svobodně nadechnout! Prostor tolerance, vzájemného respektu a ohledu k ostatním. Prostor, kde nebude nikdo nucen k heteronormativitě, k genderovým rolím ani k pasivnímu kouření.

První ročník festivalu se uskutečnil 16. a 17. dubna 2010 v Praze. A protože reakce návštěvnic byly v drtivé většině případů nadšené a pozitivní, rozhodly se organizátorky, mezi kterými figuruje mj. i Dj Henriette, připravit i další ročník.

 

Podrobnější informace o festivalu najdete na oficiálním webu Queer Eye.