Festival divadla ANPU na Kampě

01.06.2011 16:11

Již za dva dny dostojí pražská Kampa svému neoficiálnímu přídomku "místo všeho dění": v pátek 3. června 2011 v prostorách tohoto úžasného parku v centru Prahy startuje již podruhé v řadě Festival divadla ANPU.

 

Ředitelka festivalu Bela Schenková se po dobrých zkušenostech z loňského roku rozhodla uspořádat festival opět na Kampě, a to především z důvodu turistické oblíbenosti a strategického umístění parku. Pražská Kampa tak bude po 10 dní hostit šapitó, pod jehož plachtu jsou zváni dospělí, děti, pubescenti, zkrátka všichni, kteří mají nejen pozitivní vztah k divadlu, ale také alternativní pojetí kultury jakožto nesmrtelného fenoménu.

 

Již první den festivalu, tj. v pátek 3. června 2011, lákají organizátoři festivalu na premiéru nově nastudované hry Zapovězená komnata. Vzhledem k tomu, že vstupenky na premiéru hry mizí rychlostí blesku, doporučujeme zapsat si do diáře také termíny 5. 6., 10. 6., 11. 6. a 12. 6. (vždy od 20:00), kdy se konají další reprízy tohoto kusu.

 

Pro již znalé příznivce divadla ANPU bude příjemným také zhlédnutí v minulosti již uvedených her Romeo a Julie, Čertův švagr, Zvoník od Matky Boží anebo dětské představení 2 pohádky na břiše.

 

V šapitó na Kampě se však nebude hrát pouze divadlo. Organizátoři festivalu neusínají na vavřínech, a tak připravili rovněž bohatý

DOPROVODNÝ PROGRAM:

  •   7. června - křest knihy Radky Denemarkové - Kobold
  •   8. června - koncert kapely Pivoňka & Pánové
  •   9. června - koncert TAP TAP orchestra
  • 10. června - koncert bluesmanky Jany Štromské
  • 11. června - koncert Báry Zmekové a Christopha Schoenbecka

(kompletní Program festivalu najdete ZDE)

 

Jedinečná kombinace teatrální a muzikální kulturní terapie přeje nejen ozdravění ducha, ale také nadcházejícímu létu, které můžete přivítat právě na pražské Kampě.

 

Krásné kulturní zážitky

 

 

 

Text: Andrea Vašáková