Divadlo ARCHA - The Painted Bird: Vtančete do roku 2012 po boku profesionálů!

04.01.2012 17:13

Netušíme, zdali naši čtenáři patří k přívržencům novoročních předsevzetí. Pražské Divadlo Archa však přichází se zajímavým projektem, který by se takovým malým kulturním předsevzetím mohl stát... Chcete-li se stát součástí tanečního představení a navíc se jako amatér začlenit mezi profesionály a splynout s nimi v symbióze, pak neváhejte kontaktovat Divadlo Archa a přihlaste se do tanečního workshopu, přihlášku je nutno podat do 20. 1. 2012!

 

Painted Bird / Bastard je taneční projekt slovenského tanečníka Jaroslava Viňarského za doprovodu živé hudby Christiana Fredericksona. Divadlo Archa hledá pro tento projekt hledáme DOBROVOLNÍKY mezi profesionály i amatéry s chutí aktivně se zapojit do představení, které bude uvedeno 7. a 8. února 2012 od 20:00 v Divadle Archa.

Podmínkou účasti na projektu je absolvování třídenního tanečního workshopu pod vedením Palissimo Company (Palo Zuštiak a Jaro Viňarský). Zájemcům budou poskytnuty podrobnější informace.
 

DŮLEŽITÉ INFORMACE:

  • Workshop bude probíhat 4., 5., a 6. února 2012 vždy od 16:30 do 19:30.
  • Workshop i účast na představení je pro přihlášené zájemce ZDARMA
  • Přihlášky nutno odeslat do 20. ledna 2012 na adrese Lucie Špačkové: lucie.spackova@archatheatre.cz

 

Bastard je první částí trilogie projektu newyorského choreografa slovenského původu Pavla Zuštiaka, která se zabývá tématem vykořenění, proměny a „jinakosti“. Inspirací pro sólové představení Bastard byla kontroverzní novela Jerzyho Kosińského „Nabarvení ptáče“ z roku 1956. V jedné z kapitol románu hrdina potká muže, který ve zlosti pomaluje ptáče barvou a vrátí je zpět do hnízda. Pomalované ptáče je považováno za vetřelce a uklováno ostatními k smrti. (Zdroj: TICKETPRO)


Více informací o projektu se dozvíte v reportáži pořadu České televize Kultura s Dvojkou.
 

 

Text: Andrea Vašáková, Divadlo Archa, TicketPro

Foto: https://www.thepaintedbird.org/