Dítě v Dlouhé aneb divadlo nejen pro dospěláky

29.05.2013 16:25

V návaznosti na pozvánku na dětský den do Divadla Rokoko přidáváme další příležitost, kterou můžete společně s vašimi dětmi chytit za pačesy a oslavit tak společně svátek vašeho potomstva. Pražské Divadlo v Dlouhé dnešním dnem zahajuje v pořadí již 15. ročník divadelního festivalu pro děti a jejich dospělé DÍTĚ V DLOUHÉ.

 

 

Dětská literární klasika na prknech

15. ročník divadelní přehlídky pro děti a jejich dospělé se koná ve dnech 29. května – 2. června 2013 v Divadle v Dlouhé. Letos si organizátoři pro děti připravili divadelní představení vycházející především z literárních klasických děl. A tak se děti ode dneška až do neděle mohou těšit na divadelní zpracování, pohádek jako Popelka či Budulínek, zásadní díla české i světové literatury nejen pro děti – Bylo nás pět, Robinson, Kytice a Dášeňka – či základní dílo evropské civilizace, tj. Bible, z níž vychází variace na sedm smrtelných hříchů v inscenaci Čert tě vem!

 

Součástí festivalu budou:

  • dopoledne pro školy
  • v podvečer pro veřejnost
  • o víkendu pro rodiče s dětmi
  • festivalové vstupné
  • dárečky pro dětské diváky
  • anketa dětských diváků o nejlepší představení
  • o víkendu prohlídky zákulisí a divadelní jarmark

 

Víkendový jarmark a prohlídky zákulisí

Jako každý rok, i letos je na festivalový víkend připraveno nejen několik představení, ale také bohatý doprovodný program. V sobotu i v neděli se odehrají dvě odpolední představení, která začínají vždy ve 14 a v 16 hodin. Pro diváky prvního představení bude divadelní jarmark otevřen již od 13 hodin, diváci druhého představení si pak doprovodný program mohou užít po skončení představení, tj. od 17 do 18 hodin.
Kromě divadelního jarmarku ve všech prostorách divadla se návštěvníci mohou zúčastnit také oblíbené prohlídky zákulisí vedené herci Divadla v Dlouhé. Prohlídky budou před každým víkendovým představením vždy dvě, se začátkem ve 13.15 a 13.30 hodin (pro diváky představení od 14 h.) a v 15.15 a 15.30 (pro diváky představení od 16 h.). Poukázky na prohlídky zákulisí získáte při koupi vstupenek na víkendové pohádky v pokladně divadla. Sraz účastníků prohlídky je vždy v pasáži před hlavním vchodem do divadla.

 

ODHOĎTE DOSPĚLÁCKÉ MASKY VÁŽNOSTI

A UŽIJTE SI S VAŠIMI DĚTMI :)

 

Text: Andrea Vašáková, Divadlo v Dlouhé
Grafika: Divadlo v Dlouhé