Andělská a mnohé další z písní Zuzany Navarové... již zítra v Rybanaruby

06.12.2011 07:24

Vzpomínání na autorskou tvorbu Zuzany Navarové v podání Adama KubátaMartiny Trchové ve známé mecce alternativy - pražské klubu Rybanaruby blízko nám. Jiřího z Poděbrad. Více o Martině se dozvíte také na jejím oficiálním webu www.trchova.cz

 

Martina Trchová je pražská písničkářka a zpěvačka. Narodila se 14.2.1983 a na českých pódiích se pohybuje od svých sedmnácti let. Za tu dobu získala několikero ocenění za svou autorskou tvorbu (Zahrada, Porta, Folkový Kvítek,...), objevila se v televizi v pořadech Na moll a Pod lampiony a v roce 2005 jí vydavatelství Indies records vydalo debutové album Čerstvě natřeno, jež bylo kritikou vysoce hodnoceno. Na své prvotině spolupracovala s mnoha předními hudebníky, např. s kontrabasistou Františkem Rabou, akordeonistou Máriem Bihárim, kytaristou Janem-Matějem Rakem, Zdeňkem Vřešťálem a Vítem Sázavským. Stálou souputnicí jí po 10 let byla flétnistka a zpěvačka Karolina Skalníková, která se v současné době chystá na druhou mateřskou dovolenou.

V dubnu 2010 příchází Martina Trchová s novým albem, které nese název Takhle ve mně vyjou vlci. Své druhé CD připravila s hudebníky Patrikem  Henelem a Radkem Polívkou, se kterými pravidelně vystupuje v triu od roku 2009. Písně hudebně postavené na zpěvu, kytaře a kontrabasu textově odráží tematiku lidské svobody, vztahů a motivů města, přičemž hudba jemně proplouvá napříč hudebními žánry. Triu hudebníků jde především o tvar písničky, která chce promlouvat k lidem, zastavit čas a otevřít prostor, ve kterém sem tam zamrazí. Hudebním producentem nové desky se stal Michal Němec, frontman  kapely Jablkoně.

Martina vystudovala učitelství českého jazyka a výtvarné výchovy na Pedagogické fakultě UK v Praze a v současné době se věnuje učení češtiny pro cizince. Ve volném čase stále ráda maluje.

 

Text: www.bandzone.cz/martinatrchova

Foto: Jindřich Oplt